Kwekerij De Hessenhof

Rondleidingen en Cursussen in 2018
Met deze krankzinnige zomer, waarin we alleen maar water geven wil het nog niet zo lukken onze gedachten bij het organiseren van cursussen en lezingen te krijgen. Het is dan ook een wat schraal aanbod dit jaar, maar de lezing van Leo den Dulk is echt een topper! De stek en zaaicursussen zijn als vanouds. We weten dat hier altijd veel vraag naar is, reserveer dus tijdig. Als U zich opgeeft zal het zeker een week of drie duren vooraleer U een bevestiging krijgt, tegen die tijd weten we of we genoeg aanmeldingen hebben.
Woensdag 26 september 13.30 uur(de cursus van 25 september is al volgeboekt)

Cursus stekken door Hans Kramer

Dit is een heel goede tijd om te stekken en U weet nog niet half hoeveel vaste planten, maar ook heesters er op deze manier eenvoudig vermeerderd kunnen worden. Na een uurtje theorie gaan we zelf aan de gang. Voor stekken, stekaarde en potten wordt gezorgd en U gaat zeker met een paar potten stekken naar huis. Deelnemers aan deze cursus zijn vaak zo enthousiast dat ze gelijk thuis zelf aan de slag gaan. € 20,00
Woensdag 10 oktober 15.00 uur

Lezings
"Het leven en werk van Mien Ruys” door Leo den Dulk

De biografie van Mien Ruys, Nederlands bekendste tuinarchitecte, is vorig jaar verschenen. Het is geschreven door Leo en hij weet er alles van. Leo kan heel boeiend vertellen en aan de hand van beelden krijgt U een goede indruk van wat zij allemaal voor de Nederlandse tuinarchitectuur betekend heeft. Prijs € 9,00 incl. koffie/thee en wat lekkers.
vrijdag 26 oktober 13.30 uur (de cursus van 27 oktober is al volgeboekt)

Cursus
zaaien door Hans Kramer

De fascinatie van een zaadje dat kiemt, dat is er al eeuwenlang. Jammer genoeg zijn er steeds minder mensen die zelf zaaien. Het voegt zoveel toe aan het tuinieren en het is zo gemakkelijk. Veel vaste planten en heesters kunnen we zaaien. Hoe gaat dat in zijn werk en kunnen we wel alles klakkeloos zaaien. Wat is de beste zaaigrond en hoelang moeten we wachten tot er iets opkomt? U gaat met een paar potten met beloftes naar huis. Altijd weer volgeboekt. € 20,00


Aanmelding is noodzakelijk. Dat kan bij voorkeur per e-mail.(bio@hessenhof.nl) Betaling kan op de dag zelf.

Bij te weinig deelnemers behouden we ons het recht voor om de activiteit af te gelasten, U krijgt daar dan min. een week van tevoren bericht van.

Klik op print om deze pagina te printen.