Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

Meststoffen
De biologische organische meststoffen van Innogreen, gebruiken we nu al jaren tot volle tevredenheid. Ze zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen zoals meel van koeken van oliehoudende zaden, mycorrhizae, bacteriën, enzymen en gisten. Dit is aangevuld met dierlijke reststoffen zoals beendermeel en verenmeel. Dat alles garandeert een rustige en degelijke groei en lange werking. Wilt U meststoffen zonder dierlijke producten erin, kijk dan hieronder bij de meststoffen van Plant health Cure. Die bevat echter geen fosfaat!
Al naar gelang de samenstelling bij uitstek geschikt voor bloemen- en rozenborders, hagen, gazons en moestuinen. We voegen het ook toe aan onze bladgrond, wat resulteert in een excellente potgrond.
De bodemverbeteraars gebruikt u vooral om de structuur en het waterhoudend vermogen te verhogen. Zeker de Bio-Bodem staat bol van de micro-organismen tevens voedingstoffen voor deze organismen, heel belangrijk voor een rijk bodemleven. Hierdoor komen de voedingstoffen veel beter voor de plant vrij. Deze verbeteraar in combinatie met onze bladaarde doet wonderen! De genoemde prijzen gelden vanaf voorjaar 2018 er kunnen zich nadien natuurlijk prijsverhogingen voordoen.


Innogreen BIO basis 7-7-8+2MgO per zak van 10 kg €25,00
Innogreen BIO basis 7-7-8+2MgO per zak van 25 kg €45,00

Een standaard meststof die micro-organismen bevat en het bodemleven stimuleert. Houdt het midden tussen de twee hierboven genoemde meststoffen en is eigenlijk overal voor te gebruiken. 8-10 kg per 100 m2

Innogreen ECO bloei 4-4-14+2MgO per zak van 10 kg €27,00

Dé meststof voor bestaande vasteplantenborders, rozen, perk- en balkonplanten en kuipplanten. Kortom voor alles waar bloei voorop staat. Voldoet aan de SKAL norm voor biologische teelt. 8 kg per 100 m2.

Innogreen ECO bloei 4-4-14+2MgO per zak van 25 kg €46,00

Innogreen ECO groei 8-3-8+2MgO per zak van 10 kg €27,50

Voor hagen, gazons en moestuin en voor nieuw aan te planten vaste planten, heesters en rozen. Voldoet aan de SKAL norm voor biologische teelt. 10 kg 100 m2


Innogreen ECO groei 8-3-8+2MgO per zak van 25 kg €47,00


Innogreen Bodemverbeteraar BIO bodem per zak van 25 kg €45,00

Is Uw grond erg arm en doet ze uitgeput aan? Gebruik dan samen met onze bladgrond dit product wat bol staat van micro-organismen. Deze verrijken het bodemleven, waardoor de structuur en de verbeteren. Er zullen meer voedingstoffen vrij komen uit compost, humus en organische stof die bovendien langer voor de plant beschikbaar blijven. 8-10 kg per 100 m2


Lavakorrel per zak van 20 kg €11,95

Verbetert de structuur van de grond en daarmee de lucht- en waterhuishouding. Door de harde, maar toch poreuze structuur blijft de werking jarenlang doorgaan, terwijl de korrels heel langzaam mineralen, sporenelementen en wat kalk aan de grond afgeven. Is een natuurlijk materiaal, goedgekeurd door de SKAL.


PLANT HEALTH CURE
Regelmatig wordt ons gevraagd naar meststoffen zonder dierlijke restproducten. Nu werken wij al jaren lang met Organic Plant Feed van PHC, maar dit was altijd alleen leverbaar in vloeibare vorm leverbaar in grote 20 l kanisters. Tegenwoordig is het ook leverbaar in granulaat vorm.

PHC Organic Plant Feed 11-0-5 per zak van 25 kg €52,50

Dit is een 100% plantaardige meststofkorrel met een hoog stikstofpercentage en is goedgekeurd voor biologische teelten. OPF Granulaat bestaat uit een gebalanceerd verhouding van mineralen in de verhouding N 11: P 0: K 5 + micronutriënten. Het fosfaatgehalte is bijzonder laag gehouden omdat er in de meeste bodems voldoende fosfaat ligt opgeslagen

Healthy Start meststoftabl. 12-8-8 per rol van 10 stuks €9,50

Langzaam werkende organische meststoftabletten 12 -8 -8 voor potplanten, kuipplanten en hangplanten, maar ook plaatselijk voor individuele planten in de volle grond. Ze zouden tot twee jaar werkzaam zijn, maar een jaar is ook al goed. De tabletten bevatten een samenstelling van langzaam werkende stikstof, natuurlijke organische nutriënten, humuszuur en gunstige bodembacteriën. Deze verbeteren de bodem en dragen bij aan een goede opname van de meststoffen, waardoor een gelijkmatige gezonde groei plaatsvindt zonder dat de meststoffen uitspoelen.