Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

GEREEDSCHAPPEN, SCHAARTJES, MESSEN, METALEN ETIKETTEN
Tuinieren is veel leuker als je investeert in goed gereedschap. Dat is niet goedkoop en daarom zeggen we altijd: "Koop ze niet online maar hou ze in de hand." Het ene stuk gereedschap voelt veel prettiger aan dan het andere. De gereedschappen die we verkopen gebruiken we zelf ook dagelijks. Als u wilt kunt u onze eigen gereedschappen even op de kwekerij proberen, zo maakt u altijd de goede keus. Wij hebben altijd een heel groot sortiment in voorraad, vooral van Sneeboer en in mindere mate van Kopersporen.FOTO A9 tekst:

Van goed gereedschap heb je elke dag plezier.SNEEBOER TUINGEREEDSCHAP

Al meer dan twintig jaar verkopen we de roestvrijstalen gereedschappen van Sneeboer. Beter bestaat bijna niet, ze worden dan ook over de hele wereld verkocht. Vooral de handgereedschappen zoals plantschopjes, wieders, vorkjes en schrepels zijn ongeëvenaard, maar er is ook een groot assortiment spaden, rieken, harken, schoffels en dergelijke.KOPERSPOREN

Sinds een aantal jaren verkopen we een gedeelte van het assortiment bronzen tuingereedschap van de Oostenrijkse fabrikant PKS. Niet alles daar vandaan is bruikbaar voor Nederlandse omstandigheden, het sortiment is dan ook beduidend kleiner dan dat van Sneeboer. Maar er zitten een paar zeer goede en bruikbare artikelen tussen. Deze gereedschappen zijn lichter en werken lichter dan die van Sneeboer. (ze zijn dan ook minder robuust.) Grond blijft er minder aan kleven. De pendelschoffel en het pootschopje zijn geweldig.CHIKAMASA SNOEI- EN STEKSCHAARTJES

De Japanse Chikamasa snoei- en stekschaartjes zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Ze zijn in het gebruik met vaste planten en lichte houtige gewassen veel handiger dan de vaak zware snoeischaren die ook nog eens veel duurder zijn. We gebruiken ze zelf al jaren. We hebben zes modellen:


T55C Stek - Knipschaar, normaal model Blauwe handvaten €13

Het normale model voor huis tuin en keukengebruik. Heel geschikt voor allerlei klusjes, licht knipwerk en vanwege de fijne afwerking ook heel geschikt om stek mee te knippen. Op onze stekcursus gaan deze schaartjes altijd grif van de hand.

T-7C Oogst- en Knipschaar lange bek Rode handvaten €17

Vreemd genoeg kun je dit model niet in de winkel kopen. De extra lange bek maakt hem ideaal voor het werken tussen de vaste planten. Zowel in de zomer, bij het terugknippen van scheuten, als in het voorjaar bij de grote schoonmaak. Knip er geen houtige dingen mee, daarvoor is de lange bek te kwetsbaar, neem dan het kortere model E-6C met de gekartelde bek. Hier op de kwekerij het meest gebruikt en bij klanten het meest geliefd.

E-6C Snoeischaar, gekartelde bek Blauwe handvaten €15,50

Het robuustere model waarbij achter in de bek twee kartels zitten, die ervoor zorgen dat dikkere twijgen niet naar voren glijden. De bek is ook van dikker materiaal gemaakt dan die van het lange model. Heel geschikt voor wat dikkere vasteplantenstengels en het dunnere snoeiwerk in rozen. Let op, het is geen takkensnoeischaar; dikke houtige takken kun je er niet mee snoeien. Wij gebruiken dit handige schaartje veel.


B250 Stek- en Bonsai schaartje Rode handvaten €15,00

Een zeer fijn schaartje dat perfect afgewerkt is. Wij gebruiken het veel om zacht, fijn zomerstek te nemen.Je kunt er heel precies mee werken en het ligt fijn in de hand. Ook geschikt voor Bonsaiboompjes en om druiven te krenten.


TP-530 Stek- en Oogstschaartje Rode handvaten €15,50

Nieuw in het sortiment! Een schaartje wat voor dezelfde doeleinden geschikt is als de B250, het ziet er alleen iets minder mooi uit. Maar het is wel praktischer door de veer die het openen van de schaar lichter maakt. Als je veel stekt of fruit oogst werkt dit duidelijk minder vermoeiend. Heel fijn is de lange smalle bek.


PS-7-Y snoeischaar Geel-zwarte handvaten €25,00

Eigenlijk een damesmodel, maar wát een fijne snoeischaar! De totale lengte is 185 mm met een meslengte van 45 mm. Het snijmes heeft een fluorine coating, zodat er minder plantensappen aan blijven kleven. Deze kwalitatief hoogwaardige Japanse snoeischaar kan wedijveren met de bekende, dure schaar van Zwitserse makelij. Echt een schaar om houtige gewassen mee te snoeien.OTTER VASTE-PLANTENMES

We bieden één model aan van het degelijke Duitse messenmerk Otter (Solingen 1840). We zouden ons geen beter mes kunnen wensen, ze gaan echt jaren mee. Een echte tuinier heeft altijd een mes op zak, vaak veel handiger dan een snoeischaar. We gebruiken het overal voor en niet in het minst voor de vermeerdering van vaste planten.


Otter Vaste-plantenmes 10 cm inklapbaar nieuw model bruin houten handvat €32,50

Het nieuwe model heeft een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Dit stevige mes gebruiken we al jaren om vaste planten te scheuren. Het is inklapbaar en aan de basis is het breed en dik, waardoor het bij zijdelingse druk (onontbeerlijk bij scheuren) niet afbreekt. Ook natuurlijk voor allerlei andere werkzaamheden geschikt. Omdat we er veel inkopen, bieden we het heel voordelig aan. Normaal kost het bijna vijftig euro.


METALEN PLANTETIKETTEN

Veelvuldig wordt ons gevraagd naar goede metalen plantetiketten en daar is moeilijk aan te komen. We importeren af en toe een pallet vol uit de VS (scheepsvracht) en daarmee houden we de prijs zeer betaalbaar. We verkopen ze al jaren en we gebruiken ze zelf ook! Ze gaan een eeuwigheid mee want ze zijn opnieuw te gebruiken en zien er bovendien fraai uit.
Het Kleine- en Middel Plaatetiket worden nu in de 'Heavy Duty versie' met roestvrijstalen ijzerdraad geleverd met een dikker zinken plaatje. Ze zijn aanmerkelijk sterker dan voorheen.
Beschrijf ze met een gewoon HB potlood, het grafiet gaat een reactie aan met het zink wat zorgt voor een jarenlang goed leesbaar schrift. Te verwijderen met staalwol of heel fijn schuurpapier. De plaklabels van de labelprinters hechten hier ook zeer goed op.


Dun metalen steeketiket per 100 € 35,00
afmeting: 1,25 x 17,5 cm

Daar waar een label niet opvallend hoeft te zijn, maar wel z'n diensten moet bewijzen. Heel geschikt voor planten in pot of voor lage rotsplanten. Het taps toelopende gedeelte kan om een twijg gevouwen worden. Het is te klein voor de vaste planten, want het gedeelte om te schrijven is maar 1,25 x 8 cm.


Dun koperen hanglabel per 25 € 10,00
afmeting 10 x 2,5 cm

Dit label leg je op een zachte ondergrond waarna je met een lege pen de naam schrijft, waardoor die er als het ware ingedrukt wordt. Het reliŽf en de verwering zorgen ervoor dat de naam een leven lang zichtbaar blijft.


Haarspeld etiket per 25 € 21,50
schrijfplaatje 2,25 x 8 cm 30 cm hoog

Een mooi steeketiket waarvan het hele schrift altijd boven de grond leesbaar is. De lange pennen zorgen ervoor dat het etiket goed in de grond verankerd blijft. Ook handig in potten. Een bescheiden, maar zeer bruikbaar etiket.


Klein plaatetiket met steel per 25 € 17,50
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 14 cm hoog

Eenvoudig en mooi. De kleinste versie van dit etiket met een mooi opstaand schrijfplaatje. Heel bruikbaar in wat grotere potten, de kruidentuin of rotsplanten, waarvan de naam goed zichtbaar moet zijn. Dit is de speciale Heavy Duty versie met roestvrijstalen draad in plaats van gegalvaniseerd draad en het zinken plaatje is ook dikker als voorheen.


Hoedetiket met steel per 25 € 22,50
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 26 cm hoog

Het schrijfplaatje is licht achterover gebogen, zodat het makkelijk afleesbaar is. Het past als een hoedje over het ijzeren draadwerk. Een sierlijk etiket, geschikt voor allerlei doeleinden, zowel voor volle grond als potten.


Middel plaatetiket met steel per 25 € 25,00
schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm 29 cm hoog

Heavy Duty versie. Het schrijfplaatje wordt d.m.v. vier kleine gaatjes vastgepend aan het draadwerk. U kunt het zo schuiven dat het precies in de goede positie (hoek) staat. Het schrijfplaatje is wat groter dan die van het hoedetiket, dus meer ruimte om te schrijven. Dit is de speciale Heavy Duty versie met roestvrijstalen draad i.p.v. gegalvaniseerd en het zinken plaatje is ook dikker dan voorheen.


Kunststof etiketten

Voor wie de metalen etiketten te duur vindt, zijn deze witte kunststofetiketten een prima alternatief. Voor alle duidelijkheid: dit zijn NIET de etiketten die je bij een tuincentrum koopt. U kent ze wel, die harde gladde etiketten, waar je nauwelijks op kunt schrijven en die zeer snel bros worden. De onze hebben een wat stroef oppervlak en zowel potlood als stift houdt er uitstekend op. Bovendien breken ze niet na een aantal jaren. Alle kunststof etiketten zijn niet erg milieuvriendelijk, het materiaal is namelijk gemaakt van PVC.

Steeketiket, wit     per 50 € 7,00     afmeting: 2 x 16 cm, 0,6 mm dik
Steeketiket, wit     per 50 € 10,50     afmeting: 3 x 20 cm, 0,6 mm dik
Steeketiket, wit     per 25 € 11,50     afmeting: 3 x 30 cm, 0,8 mm dik