Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

Opzoeken van de planten op de kwekerij
Als U gewoon eens wilt kijken wat er allemaal staat raden wij U aan de bordjes looproute te volgen. U komt dan langs alle verkoopvakken, maar wordt ook door de moederplanten geleid zodat u een goede indruk krijgt van het aanbod van de kwekerij.


De meeste mensen komen toch met een specifieke wensenlijst en dan is het opzoeken via vaknummers noodzakelijk. Achter elke genoemde plantensoort staan vaknummers, bijv. S1. Deze vindt U zowel in de papieren catalogus als hier op de website. Dit nummer komt overeen met de gemerkte vaknummers op de kwekerij. U kunt deze vakken gemakkelijk vinden door de looproute te volgen. U vindt in de kwekerijschuur ook nog een plattegrond.


Zeer aan te raden is echter om via deze website een verzamellijst uit te draaien. Vooral als U deze op locatievolgorde uitprint is het opzoeken van de planten een fluitje van een cent. U krijgt dan een lijst met vaknummers die aansluiten bij de looproute. Zo loopt U niet van hot naar her. Voordat U Uw zoektocht begint raden wij U aan om eerst even langs de kassa te gaan. Dan strepen we de uitverkochte soorten even door en bespreken eventuele vervangingen. Dat scheelt zoeken.


Verzamellijst


Hiermee maakt U een lijst van planten die U wilt aanschaffen. Als U klaar bent met Uw wensenlijst kunt U hem uitprinten en gebruiken als U de planten komt halen op de kwekerij. U kunt hem op twee manieren uitprinten:


Op locatievolgorde:

Dit is verreweg de handigste manier. Hierbij worden de planten op kwekerij lokatie volgorde uitgeprint. U loopt in een logische volgorde de diverse kwekerij lokaties af met deze lijst. In dezelfde volgorde staan de planten op de lijst gegroepeerd per kwekerij lokatie. Zo hebt U in een handomdraai Uw planten zelf opgezocht.


Op alfabetische volgorde:

De volgorde is hetzelfde als in de catalogus: vaste planten, siergrassen, varens, heesters. Op de lijst staan de plantnaam, het gewenste aantal, de prijs per stuk en de kwekerij lokatie code.